RIGO verf Toplin lijnolie Standverf.

De lijnolie standverf beleeft een opmars. Enerzijds dankzij haar milieutechnische en duurzaam ecologische aspecten, anderzijds dankzij de onovertroffen technische eigenschappen. Al eeuwen wordt lijnolieverf gebruikt voor het beschermen van hout. Tot de intrede van de synthetische lakken in de jaren '20 van de vorige eeuw, was lijnolieverf dan ook de standaard. En nog steeds blijkt lijnolieverf op het gebied van bescherming uitstekend te functioneren. Niet voor niks wordt dan ook steeds vaker door erfgoed-eigenaren teruggegrepen op dit type verf.   

 

(project hollandse lijnolie RIGO )

Honderd jaar geleden werd er volop vlas geteeld in Nederland. Het werd gebruikt voor de productie van linnen (vezelvlas) en voor de productie van lijnolie. Inmiddels is het een vergeten gewas. En zie je het nauwelijks meer op onze velden staan. Omdat wij ons afvroegen waarom dat zo is zijn we gaan experimenteren met het telen van ons eigen vlas. Nou ja, dat doen we natuurlijk niet zelf. RvR loonbedrijf uit Hoofddorp zaait en oogst voor ons. Wij brengen de opbrengst vervolgens naar de Zaanse Schans waar de professionele molenaars de lijnolie uit het lijnzaad slaan. 

Waar de oliemolens voorheen pinda's in moesten kopen om het wereld erfgoed draaiende te houden, hebben ze nu een commerciele opdracht van een Hollandse Verffabriek. 

In IJmuiden maken we vervolgens onze TOPLIN en ROYL producten met Hollandse lijnolie. Gewoon omdat we er in geloven dat deze plantaardige olie nog altijd het beste bindmiddel levert. Lijnolie blijft taai en elastisch in tegenstelling tot alkyd, en wordt zodoende regelmatig teruggevonden in honderden jaren oude verflagen.

 

 

 

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein