Over OER

Bijzondere panden zijn aansprekend vanwege hun unieke karakter. Door de geschiedenis die erin leeft en de details - zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde - waar aandacht en vakmanschap uit spreekt. Het behouden van dit unieke karakter vraagt om de juiste materialen. Zo ook in verf. Daarom heeft Wijzonol OER lijnolieverf ontwikkeld. Gebaseerd op traditionele familiereceptuur, aangepast aan de eisen van deze tijd, voor de bescherming en verfraaiing van panden met karakter. Met OER lijnolieverf geef je naast een langdurige bescherming ook de authentieke kwaststreep weer terug aan het schilderwerk.

De meest sneldrogende lijnolieverf

Lijnolie is een natuurproduct en wordt al honderden jaren gebruikt door professionele schilders en vakmensen. Voor lijnolie wordt olievlas gebruikt. Dit vlas wordt na de vorstperiode ingezaaid. Na de bloei stopt de plant met groeien en rijpt af. Met behulp van dorsmachines wordt de vlas vervolgens geoogst, hierna wordt de lijnzaadolie uit het vlaszaad geperst, waarna het op een duurzame manier wordt verwerkt tot verf.

OER lijnolieverf is de meest sneldrogende lijnolieverf op de markt. OER lijnolieverf is prettig in de verwerking en geeft karakter aan het schilderwerk dankzij de karakteristieke kwaststreep. Lijnolieverf geeft een duurzame bescherming aan het houtwerk en kan buiten en binnen worden verwerkt. OER lijnolieverf geeft tot 6 jaar bescherming aan het houtwerk. OER lijnolieverf is verkrijgbaar in (20) OER kleuren die passen bij het authentieke karakter van de panden waarop de verf wordt toegepast.

 Tips bij het verwerken van de lijnolieverf

  • Breng lijnolieverf in dunne lagen aan (max. 65 µm) en verdeel deze goed over het oppervlak. Hiermee voorkomt u drogingvertraging en zgn. schroei van de verf.
  • Lijnolieverf kan wat 'stug' aanvoelen in de kwast. Dit is kenmerkend voor een authentieke lijnolieverf.
  • Lijnolieverf kenmerkt zich door de mooie authentieke kwaststreep.
  • Voor een sneller doorhardende voorlak kunt u de OER Zijdeglans- of Hoogglanslak mengen met de OER Grondverf (verhouding 1:1)  
  • BELANGRIJK: Poetsdoeken met daarin lijnolieverf kunnen door broei uit zichzelf ontbranden. Het is belangrijk om gebruikte poetsdoeken daarom altijd eerst uit te hangen en te laten drogen alvorens deze bij het afval doen. Eventueel kunnen poetsdoeken met daarin lijnolieverf in een afvalemmer met water worden gedeponeerd, waardoor zelfontbranding wordt voorkomen.
  • Lijnolieverven hebben na droging een lichte kleeft die op termijn, door verder doordrogen, verdwijnt. Voor en na het afschilderen goed en regelmatig reinigen van aangrenzende vlakken (o.a. beglazing), incl. het verse schilderwerk, voorkomt vervuiling en lekstrepen.
OER Grondverf OER Grondverf
Leverancier: Wijzonol
Prijs/st.: € 28,95
stuk(s)
meer controleren
OER Hoogglanslak OER Hoogglanslak
Leverancier: Wijzonol
Prijs/st.: € 39,95
stuk(s)
meer controleren
OER Zijdeglanslak OER Zijdeglanslak
Leverancier: Wijzonol
Prijs/st.: € 39,95
stuk(s)
meer controleren
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein